Welke hulpmiddelen voor uitkuilen zijn er?

Bij Flingk Machinebouw hebben we verschillende soorten kuilhappers. Deze machines maken het makkelijker om ingekuild ruwvoer op een mooie manier af te snijden. De kuilhappers van Flingk Machinebouw kunnen op shovels, verreikers, voorladers gemonteerd worden. Om het inkuilen en uitkuilen van kuilvoer makkelijker te maken en de kwaliteit van het kuilvoer hoog te houden, zijn er verschillende hulpmiddelen.

Er zijn veel verschillende soorten kuilvoer en dus ook veel verschillende uitkuiltechnieken. Welke uitkuiltechniek past het beste bij jouw situatie en eisen? Wij informeren je graag over de verschillende hulpmiddelen voor het uitkuilen van voer.

hulpmiddelen voor uitkuilen

Wat is een kuilhapper of silagehapper?

Een kuilhapper is een hulpmiddel dat bevestigd kan worden op shovels, verreikers of voorladers en helpen om ruwvoer makkelijk te snijden. Door scherpe messen ontstaat er een mooi snijbeeld en komt er weinig lucht in de kuil. Door voor een kuilhapper te kiezen met een kleine hapdiepte wordt de wand van de kuil vaker ververst. Hierdoor is het voer minder vatbaar voor broei. De demontabele kuilhapper zorgt er bovendien voor dat het makkelijk wordt om voer strak af te snijden. Door dat strakke snijbeeld wordt de kans op broei ook kleiner. Een kuilhapper is vooral geschikt op plaatsen waar tijdens het snijden door het kuilvoer een tegendruk opgebouwd kan worden, zodat de dichtheid van het opgeslagen kuilvoer behouden blijft. Dit is bijvoorbeeld het geval bij nat kuilvoer. Een kuilhapper maakt het mogelijk om zeer exact te snijden en zorgt voor veel werkcomfort.

Bekijk onze kuilhappers

instrooier-type-s instrooier type se instrooier type sx instrooier type z instrooier type zx
Kuilhapper type KHSⅡ Kuilhapper type KHMⅡ Kuilhapper type KHLⅡ Kuilhapper type KHVⅡ Kuilhapper type KHXL

Wat is een kuilsnijder of kuilvoersnijder?

Een kuilsnijder, kuilvoersnijder, silogrijper of schaargrijper is een werktuig dat wordt gebruikt om blokken kuilvoer uit te snijden. Over het algemeen hebben kuilsnijders een grotere snijdiepte, waarmee grote blokken warden afgesneden.   

Wat is een kuilschuif?

Een kuilschuif is ontwikkeld voor het verwijderen van een grondlaag op een kuil. Met een kuilschuif kan het zand gemakkelijk vooruit worden geschoven. Naast plastic wordt bij het inkuilen vaak gebruik gemaakt van zand, zodat lucht nog minder kans krijgt om de kuil binnen te dringen. Deze kunnen aangebracht worden op een voorlader, verreiker, shovel of kraan.

Bekijk onze kuilschuivers

Wat is een kuilgrijper?

Een kuilgrijper is een manier om kuilvoer snel uit te kuilen. Een kuilgrijper heeft een pelikaanbak met tanden waarmee kuilvoer uitgenomen kan worden. Met een kuilgrijper is de kans dat het kuilvoer losgetrokken wordt groter. Glad gesneden kuilvoer dat niet wordt losgetrokken bij het uitkuilen blijft langer goed.

Wat is een kuilvork?

Na het lossen moet het voer (gras of mais) in de kuil aangereden worden. Met een kuilvork kan dit sneller verdeeld worden. Een kuilvork zorgt voor een grote tijdbesparing, zodat er meer tijd is voor het goed vastrijden van het gras en de mais.  

Bekijk onze kuilvork

Lees meer over machines voor voedertechniek

Bekijk alle producten

We blijven onze producten ontwikkelen zodat uw resultaat effectief & optimaal is

Bekijk overzicht

Voordeel van kuilhappers

Deze machines leveren een bijdrage aan een goede uitkuiltechniek. Door de scherpe messen met een fijne vertanding ontstaat er een mooi snijbeeld. Wij ontwikkelen kuilhappers die de kwaliteit van uw kuilvoer in acht nemen. Zo is onze KHXL kuilhapper uitgerust met een grote haphoogte en een kleine hapdiepte. Door de wand van de kuil vaker te verversen is het voer minder onderhevig aan broei.

Dealers

Vind een dealer in uw buurt!

Meer informatie over onze kuilhappers?

Neem contact met ons op.
Eén van onze professionals vertelt u graag meer
over de mogelijkheden

Contact opnemen

Productbrochure downloaden

Benieuwd naar onze kuilhappers?
Download de productbrochure
en lees alles over onze machines.

Productbrochure voedertechniek downloaden