Voederbieten voor melkvee

Voerderbieten zorgen voor een verhoogde melkproductie en stimuleren de drogestofopname uit ruwvoer. De suikers die een voederbiet bevat leveren energie en zorgen voor een goede pensfermentatie. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer melkveehouders ervoor kiezen om voederbieten toe te voegen aan het rantsoen. Bieten zijn echter vaak vies, zeker wanneer ze uit de klei komen. Bieten moeten dus gewassen en gesneden worden voor ze gevoerd kunnen worden. Het reinigen en snijden van voederbieten is tijdrovend. We hebben een machine die een dubbele functie heeft. Met de BRS worden bieten zowel gereinigd als gesneden.

Voederbieten voor melkvee

De voederbiet heeft dus een hoge voederwaarde. Toch is het reinigen, snijden en voeren van voederbieten voor veel melkveehouders een obstakel, omdat het een bewerkelijk product is. Voederbieten bewaren op een grote hoop vraagt om veel expertise, terwijl voor het inkuilen met mais alle bieten eerst gerooid moeten worden. Het verwerken van bieten tot schoon voer vraagt dus om de hulp van een machine.

Flingk BRS bietenreiniger bietensnijder

Machine voor het verwerken van voederbieten

Er zijn verschillende machines op de markt die voerderbieten kunnen reinigen, snijden en verdelen. Flingk Machinebouw zorgt er met één machine voor dat deze stappen worden gecombineerd. Na het wassen en snijden van voederbieten met de bietenreiniger en -snijder van Flingk Machinebouw kunnen ze direct gelost worden voor het voerhek. Ook kunnen schone voederbieten met mais ingekuild worden.

Informatie aanvragen

 

Hydraulisch reinigen en snijden van bieten

De BRS van Flingk Machinebouw kan voederbieten reinigen en snijden. Het vuil wordt opgevangen in onder de bietenbak. De machine wordt aan de loader of tractor bevestigd.

  • Bieten reinigen: voederbieten worden gereinigd in een groot, ronddraaiend rad. Voor een snellere en betere reiniging kan er een watersproeier gemonteerd worden. Door een goede watertoevoer spoelen de watersproeiers de bieten schoon.
  • Bieten snijden: na het reinigen worden de bieten gesneden in de machine. Het snijden van de bieten gebeurt met een Hardox mes. Het snijwerk is uitgerust met een stenenbeveiliging.
  • Bietenbak: het vuil van de bieten wordt automatisch opgevangen onder de verdeler. Zo komt er geen zand of vuil op de voergang of op het erf.

Bieten reinigen en snijden met de BRS

Flingk Machinebouw heeft een bietenreiniger en bietensnijder gecombineerd tot één machine. De BRS zorgt ervoor dat het reinigen en snijden van bieten snel gebeurt. Je voederbieten ook snel reinigen, snijden en verdelen aan de loader of tractor? Dan is deze machine zeer geschikt. Het reinigen gebeurt door middel van een groot rad met watertoevoer. Al het vuil valt in de verzamelbak onder de verdeler. Na het reinigen worden de bieten gesneden.

Lees meer over voedertechniek

 

Bekijk alle producten

We blijven onze producten ontwikkelen zodat uw resultaat effectief & optimaal is

Bekijk overzicht

Waarom voederbieten?

Om de melkproductie en gehaltes te verhogen kan er gekozen worden om voederbieten toe te voegen aan het rantsoen. Voederbieten stimuleert de drogestofopname uit ruwvoer en de suikers uit voederbieten leveren veel energie en zorgen voor een goede pensfermentatie.

Dealers

Vind een dealer in uw buurt!

Meer informatie over onze kuilhappers of bietenreinigers?

Neem contact met ons op.
Eén van onze professionals vertelt u graag meer
over de mogelijkheden

Contact opnemen

Productbrochure downloaden

Benieuwd naar onze bietenreiniger?
Download de productbrochure
en lees alles over onze machines.

Productbrochure bietenreiniger downloaden