Gemakkelijk bieten reinigen en snijden met de BRS

Bent u op zoek naar een manier om het reinigen van bieten en het snijden van bieten gemakkelijker te maken? Bij Flingk Machinebouw hebben we een machine die hiervoor gemaakt is. De BRS Bietenreiniger en -snijder maakt het voor veel veehouders gemakkelijker om bieten toe te voegen aan het voer voor hun vee.

​​bietenreiniger en bietensnijder

Voederbieten in ruwvoer

Soms worden voederbieten toegevoegd aan het voer van vee om de melkproductie te verhogen. Voederbieten stimuleren namelijk de drogestofopname uit ruwvoer, de suikers uit voederbieten leveren veel energie op en zorgen voor een goede pensfermentatie. De opname van de voederbieten moet echter gemakkelijk en smakelijk worden gemaakt voor het vee. Hiervoor moeten de bieten gereinigd en gesneden worden. Met de BRS heeft u een bietenreiniger en bietensnijder in één machine. Met deze machine worden bieten eenvoudig gereinigd en gesneden. De dubbelwerkende functie maak het werk stukken sneller. Om het snijden en reinigen van bieten nog sneller en beter te maken kan een watersproeier gemonteerd worden op de bietenreiniger en -snijder.

Bietenbak

Aan de onderkant van de machine zit een opvangbak. In deze opvangbak wordt al het zand en vuil van de bieten opgevangen. Zo blijven alle bieten schoon en komt er geen zand of ander vuil op de voergang of op het erf. Na het reinigen en snijden van de bieten kunnen deze direct in het voerhek of in een mengwagen gelost worden. Na de oogst van de mais kunnen bieten bovendien mee ingekuild worden.

Snel reinigen, snijden en verdelen van bieten? De BRS maakt het mogelijk met een loader of tractor! Het reinigen gebeurt met een groot rad en watertoevoer. Al het vuil dat van de gereinigde bieten komt valt in een grote opvangbak onder de machine. Het snijwerk van deze machine is uitgerust met een stenenbeveiliging.

 

Flingk BRS bieten reinigen en bieten snijdenBRS: de bietenreiniger en bietensnijder in één

Bieten reinigen gebeurt in de BRS door de roerinrichting de ene richting op te laten draaien. Het zand en andere vuil valt door een rooster in de opvangbak onder de machine.

Na het reinigen van de bieten worden ze gesneden in de snijkast. De snijkast bevindt zich aan de linkerkant van de machine. De messen snijden de bieten in kleine stukjes en lost ze vervolgens aan de onderzijde. De wals kan ook gebruikt worden voor het snijden van aardappels en wortels. Door de verstelbare messen en het tegenmes is de snijlengte gemakkelijk te bepalen. Voor stenen en andere harde materialen hebben we een hydraulische beveiliging ingebouwd. Aan de onderkant van de machine zit de opvangbak voor zand en ander vuil. Deze kan worden geleegd door de machine voorover te kiepen.

Lees meer over voedertechniek

 

Bekijk alle producten

We blijven onze producten ontwikkelen zodat uw resultaat effectief & optimaal is

Bekijk overzicht

Waarom voederbieten?

Om de melkproductie en gehaltes te verhogen kan er gekozen worden om voederbieten toe te voegen aan het rantsoen. Voederbieten stimuleert de drogestofopname uit ruwvoer en de suikers uit voederbieten leveren veel energie en zorgen voor een goede pensfermentatie.

Lees meer

Dealers

Vind een dealer in uw buurt!

Meer informatie over onze kuilhappers of bietenreinigers?

Neem contact met ons op.
Eén van onze professionals vertelt u graag meer
over de mogelijkheden

Contact opnemen

Productbrochure downloaden

Benieuwd naar onze bietenreiniger?
Download de productbrochure
en lees alles over onze machines.

Productbrochure bietenreiniger downloaden