Machines voor voedertechniek

Voor veehouders is het voeren van hun vee van groot belang. Dit dagelijks terugkerend ritueel vergt veel tijd en is vaak arbeidsintensief. Bij Flingk Machinebouw hebben we machines ontwikkeld die een bijdrage leveren aan het gemakkelijker maken van dit proces.

kuilhapper voor uitkuilen van ruwvoer

Kuilhappers

Voer is voor veel veehouders een belangrijk basiselement voor hun bedrijf. Dat begint bij het ruwvoer. Deze houdbare producten zijn speciaal geteeld als veevoer en hoeven nauwelijks bewerkt te worden. Ruwvoer wordt steeds meer gebruikt voor melkvee gebruikt. Voorheen werd het vooral in de winter gebruikt, maar ook in de zomer blijft steeds meer vee op stal en krijgt dan ruwvoer. Dit ruwvoer wordt vaak ingekuild. Ingekuild veevoer (kuilvoer) wordt voornamelijk gebruikt op rundveehouderijen. Nadat het voer netjes is ingekuild wordt het stukje voor stukje van de grote hoop afgesneden. Bij Flingk Machinebouw hebben we machines die het snijden makkelijker maken. Een mooi snijbeeld en weinig lucht in uw kuil.

Bekijk onze kuilhappers

instrooier-type-s instrooier type se instrooier type sx instrooier type z instrooier type zx
Kuilhapper type KHSⅡ Kuilhapper type KHMⅡ Kuilhapper type KHLⅡ Kuilhapper type KHVⅡ Kuilhapper type KHXL

bietenreiniger en bietensnijder BRS

Bietenreiniger en bietensnijder

Goed voer zorgt voor meer dan alleen tevreden vee. Bepaalde soorten voer of combinaties van voer kunnen bijvoorbeeld de melkproductie verhogen. Zo is het inmiddels duidelijk geworden dat de melkproductie verhoogd kan worden door voederbieten toe te voegen aan het voedsel. Om de opname van door het vee efficiënter en smakelijker te maken moeten de bieten wel gereinigd en gesneden worden. Met de machine van Flingk Machinebouw wordt deze klus stukken gemakkelijker. Benieuwd naar de specificaties van deze machine? Bekijk hier onze bietenreiniger en -snijder

Meer informatie

Onder onze voedertechniek producten vindt u verschillende types kuilhappers en een bietenreiniger en bietensnijder. Lees meer over deze producten of neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Machines

Productcatalogus


 

Bekijk alle producten

We blijven onze producten ontwikkelen zodat uw resultaat effectief & optimaal is

Bekijk overzicht

Dealers

Vind een dealer in uw buurt!

Meer informatie over onze kuilhappers of bietenreinigers?

Neem contact met ons op.
Eén van onze professionals vertelt u graag meer
over de mogelijkheden

Contact opnemen

Productbrochure downloaden

Benieuwd naar onze kuilhappers?
Download de productbrochures
en lees alles over onze machines.

Productbrochure voedertechniek downloaden