Stro strooien arbeidsintensief?

Van stoffig en arbeidsintensief tot eenvoudige klus

Voor veel melkveehouders is het strooien van stro een behoorlijke belasting. Het stoffige en arbeidsintensieve is daarom misschien geen favoriete klus, maar wel belangrijk voor het dierenwelzijn. Toen we aan melkveehouders vroegen wat ze zouden willen mechaniseren of automatiseren, was het stro strooien dan ook één van de klussen die vaak voorbij kwam. 

Het handmatig verdelen van stro kost veel tijd. Zeker in grote stallen zijn er veel werkzaamheden die de aandacht vragen van de melkveehouder. De SVV stroverdeler van Flingk Machinebouw zorgt ervoor dat stro strooien stukken sneller gaat. Piet van Popta, eigenaar van een melkveebedrijf, vertelt: "Voor onze situatie zou de SVV stroverdeler ideaal zijn. Een behoorlijke verlichting van het werk." 

Simpel, snel en stofarm stro verdelen 

Met de SVV stroverdeler kan stro op een snelle en simpele manier gestrooid worden. Hiermee levert de SVV stroverdeler een meerwaarde voor veel melkveehouderijen. Met de machine kan een pak stro opgeschept worden. Daarna wordt het touw handmatig of met behulp van het oprolsysteem verwijderd worden. Tijdens het strooien wordt het stropak gekanteld zodat het vertical staat. Twee verdeelwalsen trekken het stro aan de onderzijde uit elkaar en lossen het vervolgens. De machine is stofarm, waardoor de SVV stroverdeler niet alleen geschikt is voor melkveehouderijen maar voor alle stroconsumerende bedrijven. 

Extra opties voor de fijnste manier van stro strooien

Voor melkveehouders die het stro breed af willen leggen, kunnen twee schijven gemonteerd worden op de SVV stroverdeler. Is er een voorkeur voor links of rechts lossen, dan kan er een transportband gemonteerd worden. Daarnaast kan er een snelwisselsysteem gemonteerd worden. Hiermee kunnen modules snel uitgewisseld of verwijderd worden. 

 

Bekijk alle producten

We blijven onze producten ontwikkelen zodat uw resultaat effectief & optimaal is

Bekijk overzicht

Stroverdelers

Flingk heeft diversen types strooiers voor het verdelen van stro direct uit het pak. In het assortiment zitten machines voor het verdelen tot 14 meter ver, breedafleg voor in potstallen of strohokken tot het instrooien van uw ligboxen.

Dealers

Vind een dealer in uw buurt!

Meer informatie over onze stroverdelers?

Neem contact met ons op.
Eén van onze professionals vertelt u graag meer
over de mogelijkheden

Contact opnemen

Productbrochure downloaden

Benieuwd naar onze kuilhappers?
Download de productbrochure
en lees alles over onze machines.

Productbrochure SVV stroverdeler

Productbrochure SVH stroverdeler