Wat is een breedstrooier?

Een machine die het verspreiden van mest, zaagsel of ander strooisel stukken gemakkelijker maakt is natuurlijk een breedstrooier. Doordat verdeelschijven de mest, het zaagsel of een ander strooisel over een groot oppervlakte verspreiden, zorgen breedstrooiers ervoor dat een tijdrovende klus vele malen sneller geklaard kan worden. Het strooisel wordt horizontaal over de breedte van het land of de stal gestrooid. De nauwkeurige verdeling van het strooisel zorgt voor een gelijkmatig resultaat, waardoor het instrooien nog efficiënter verloopt.

breedstrooier voor het verspreiden van strooisel

Breedstrooier voor stallen

Ook voor stallen kan een breedstrooier een oplossing zijn. Met name pluimveehouders maken graag gebruik van een breedstrooier in hun stallen. Waar pluimveehouders voorheen een compleet staloppervlak handmatig moesten instrooien, kunnen ze dat met de komst van een breedstrooier vele malen sneller en gelijkmatiger doen. Of een pluimveehouder nu zaagsel, krullen, geperste stropallets of turf wil strooien: met een breedstrooier is het allemaal mogelijk.

Hoe werkt een breedstrooier?

Flingk Machinebouw heeft een serie breedstrooiers ontwikkeld die pluimveehouders helpen met het instrooien van hun stallen. De breedstrooier beschikt over twee verdeelschijven die het strooisel over een breedte van zes meter verdelen. De twee verdeelschijven of werpschijven worden separaat aangedreven. Het strooisel wordt via twee vijzels aangevoerd naar de verdeelschijven. Deze vijzels zorgen ervoor dat het strooisel volop wordt bewogen en hebben scherpe kartelranden.

Voor een gelijkmatige verdeling van het strooisel, kan de breedstrooier nauwkeurig worden afgesteld. De hoeveelheid strooisel die gestrooid wordt kan door middel van twee verstelbare openingen boven de verdeelschijven worden ingesteld. Om de verdeling van het strooisel nog nauwkeuriger te laten verlopen, heeft de breeddstrooier stelplaten langs de verdeelschijven.

Breedstrooier type BS

Flingk Machinebouw heeft een lijn breedstrooiers in het assortiment, dat geschikt is voor het instrooien van pluimveestallen. Door gebruik te maken van een breedstrooier bij het instrooien van deze stallen, ontstaat er een perfect bed voor het pluimvee. De BS serie van Flingk Machinebouw bestaat uit vier verschillende types breedstrooiers:

breedstrooier BS 1000 breedstrooier BS 1500 breedstrooier BS 2000 breedstrooier BS 3000
Breedstrooier BS 1000 Breedstrooier BS 1500 Breedstrooier BS 2000 Breedstrooier BS 3000


Al deze breedstrooiers zijn geschikt voor het strooien van zaagsel, krullen, gehakseld stro, geperst stro, gebroken stro en turf.

breedstrooier  videoPluimveestal instrooien

Het instrooien van pluimveestallen vergt veel precisie. Om het welzijn van de dieren te garanderen, moet een pluimveestal regelmatig ingestrooid worden met het juiste strooisel. Om dit proces te vereenvoudigen, heeft Flingk Machinebouw naast de serie breedstrooiers (BS) ook verschillende onderlossers. De OL-serie van Flingk Machinebouw bestaat uit de OL 1500, de OL 2000 en de OL 3000. Met de onderlosser kan over de gehele breedte van een stal een tapijt van strooisel neergelegd worden, zonder dat daarbij veel stof vrijkomt. 

Met de breedstrooier van Flingk Machinebouw is het daarentegen mogelijk om strooisel over een grote breedte gelijkmatig te verdelen. De BS-serie verspreidt het strooisel tot wel zes meter. Vindt u het lastig om de juiste keuze te maken? Bij Flingk Machinebouw helpen we u natuurlijk graag met meer informatie over onze instrooiers en breedstrooiers. Naast een keuze op basis van de hoeveelheid die dagelijks gestrooid moet worden, kunt u een instrooier ook kiezen op basis van het type strooisel waarmee gewerkt wordt. Zaagsel, krullen, gehakseld stro, turf of compost: wij hebben een geschikte breedstrooier of onderlosser voor uw situatie.

Lees meer over instrooitechniek

 

Bekijk alle producten

We blijven onze producten ontwikkelen zodat uw resultaat effectief & optimaal is

Bekijk overzicht

Dealers

Vind een dealer in uw buurt!

Meer informatie over onze instrooiers?

Neem contact met ons op.
Eén van onze professionals vertelt u graag meer
over de mogelijkheden

Contact opnemen

Productbrochure downloaden

Benieuwd naar onze instrooiers?
Download de productbrochures
en lees alles over onze instrooiers.

Productbrochure instrooiers type BS downloaden
Productbrochure instrooiers type OL downloaden