cable digger flingk machinebouwBij het bouwklaar maken van een terrein vinden vaak grondwerkzaamheden plaats. Voor het aanleggen van kabels en leidingen worden verschillende machines gebruikt. Een sleuvenfrees of kabelfrees maken het gemakkelijker om sleuven te maken in vaste grondsoorten.

Bij graafwerkzaamheden liggen verschillende soorten schade op de loer. Zo moet er tijdens het graven worden opgelet voor kabels of leidingen die al in de grond aanwezig zijn. Wanneer zo’n kabel of leiding wordt geraakt, dan dit voor veel overlast zorgen: “Het is druk in de ondergrond en die drukte neemt alleen maar toe. Met die drukte stijgt ook het aantal graafschades aan kabels en leidingen. Belangrijker nog dan de economische gevolgen is het gevaar dat door graafschade kan ontstaan.” (Graafschade voorkomen aan kabels en leidingen, richtlijn zorgvuldig graafproces).

In de grond liggen dus kabels en leidingen. Voor het aanleggen van een riool, elektriciteitsleiding moet men een sleuf graven. Om het graven veilig te laten verlopen, is er een machine.

Sleuven en gaten graven zonder kabels en leidingen te beschadigen

De Flingk Cable Digger stelt grondwerkers in staat om sleuven en gaten te graven zonder daarmee de kabels en leidingen in de grond te beschadigen. Deze innovatieve machine zorgt ervoor dat er met de traditionele graafmachine kan worden gewerkt, terwijl de alom gevreesde kabel- en leidingschades wordt beperkt tot een minimum.

Sleuven en gaten graven zonder schade? Bekijk de werking van de Cable Digger

graafschade voorkomen bij grondverzet

De Cable Digger voorkomt graafschade

Laat graafwerkzaamheden veilig verlopen met de Cable Digger van Flingk Machinebouw. Deze machine werkt met een borstel die op hoge snelheid ronddraait. De cable digger freest het zand weg, wat vervolgens in een bak wordt opgevangen.

Kabelgraver en graafbak in één

De Cable Digger kan ook gebruikt worden als een normale graafbak. De klep in de bak kan hydraulisch verplaatst worden, zodat gebruikers kunnen wisselen tussen graven en frezen.

Hydraulisch aangedreven

De geavanceerde machine wordt hydraulische aangedreven. Zo wordt de bodemdruk automatisch geregeld. Dit betekent dat het graven regelmatig verloopt en wordt stuiteren of overbelasting voorkomen.

Lees meer over machines voor Grondverzettechniek

cable digger voorkomt graafschade bij grondverzet Cable Digger voor grondwerkers. Sleuven en gaten graven zonder kabels en leidingen te beschadigen Veilig gleuven en gaten graven met de Cable digger van flingk machinebouw

Bekijk alle producten

We blijven onze producten ontwikkelen zodat uw resultaat effectief & optimaal is

Bekijk overzicht

Over de Cable Digger

Te vaak worden er kabels of leidingen geraakt bij graafwerkzaamheden. Met de Cable Digger kunt u graven met een minimale kans op leidingschade. Door de compacte bouw steekt de bak nauwelijks uit en past de gehele machine in de sleuf waardoor graven tot op diepte geen probleem is.

Bekijk product

Dealers

Vind een dealer in uw buurt!

Meer informatie over onze cable diggers?

Neem contact met ons op.
Eén van onze professionals vertelt u graag meer
over de mogelijkheden

Contact opnemen

Productbrochure downloaden

Benieuwd naar onze cable digger?
Download de productbrochure
en lees alles over onze machines.

Productbrochure cable digger downloaden