Een nieuwe ontwikkeling in de wereld van grondverzettechniek: een kabelgraver die sleuven kan graven zonder de kabels en leidingen die in de grond aanwezig zijn te beschadigen. De Cable Digger CD 0600 zorgt ervoor dat er gebruik gemaakt kan worden van een traditionele graafmachine zonder dat er gevaar is voor kabel- en leidingschade.

Veilig sleuven graven

Bij het graven van sleuven treedt er regelmatig schade op. Graafwerkzaamheden kunnen hierdoor niet alleen vertraging oplopen, maar ook veel extra kosten met zich meebrengen. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een machine die met beleid een sleuf kan frezen in de grond, zonder daarbij kabels of leidingen te raken. Flingk Machinebouw heeft met de Cable Digger de perfecte oplossing in huis. De bouw van deze machine is compact, waardoor de bak nauwelijks uitsteekt en de gehele machine in de gleuf past. Zo is het graven op diepte ook geen enkel probleem.

Bekijk de Cable Digger op YouTube Download de Cable Digger brochure

De werking van de sleuvenfrees

De Cable Digger werkt met een borstel die op hoge snelheid ronddraait. Deze borstel freest een sleuf in het zand. Het zand wordt automatisch in een bak opgevangen en eventuele stenen worden moeiteloos meegenomen. Het geavanceerde hydraulische systeem regelt automatisch de bodemdruk. Hierdoor kan de borstel te werk gaan en wordt stuiteren voorkomen. Doordat het systeem nooit overbelast wordt, kunnen de borstel optimaal hun werk doen.

Sleuvenfrees of reguliere graafbak

De Cable Digger van Flingk Machinebouw kan gebruikt worden om op een veilige manier sleuven te graven, maar deze machine is ook te gebruiken als reguliere graafbak. Door een verplaatsbare, hydraulische klep kan er gemakkelijk gewisseld worden tussen graven en frezen.

Kabels leggen met behulp van een sleuvenfrees aan een graafmachine

Grondverzettechniek is er niet zomaar. Het aantal kabels en leidingen dat in de grond aanwezig is zorgt ervoor dat men voorzichtig moet zijn tijdens het graven. Dit werk wordt dus uitgevoerd door professionals die altijd op zoek zijn naar manieren waarop het beter, sneller of efficiënter kan. Bij Flingk Machinebouw helpen we mensen die zich bezighouden met grondverzet graag.

De Flingk Cable Digger kan sleuven en gaten graven zonder daarbij kabels en leidingen te beschadigen. Deze innovatieve ontwikkeling stelt mensen in staat met een traditionele graafmachine te werken.

Lees meer over machines voor Grondverzettechniek

Bekijk alle producten

We blijven onze producten ontwikkelen zodat uw resultaat effectief & optimaal is

Bekijk overzicht

Over de Cable Digger

Te vaak worden er kabels of leidingen geraakt bij graafwerkzaamheden. Met de Cable Digger kunt u graven met een minimale kans op leidingschade. Door de compacte bouw steekt de bak nauwelijks uit en past de gehele machine in de sleuf waardoor graven tot op diepte geen probleem is.

Bekijk product

Dealers

Vind een dealer in uw buurt!

Meer informatie over onze cable diggers?

Neem contact met ons op.
Eén van onze professionals vertelt u graag meer
over de mogelijkheden

Contact opnemen

Productbrochure downloaden

Benieuwd naar onze cable digger?
Download de productbrochure
en lees alles over onze machines.

Productbrochure cable digger downloaden