Instrooier

In de veehouderij is de kwaliteit van het strooisel van groot belang. Dit bepaalt namelijk (mede) het comfort van de dieren en de kwaliteit van het product. De conditie van het strooisel optimaal houden kan zwaar en tijdrovend werk zijn. Zeker wanneer er gekozen wordt voor lastig te verwerken strooisels. De instrooiers van Flingk Machinebouw maken het instrooien van ligboxen gemakkelijker, sneller en gelijkmatiger gedoseerd.

instrooier

Ontdek het gemak van onze instrooiers!

Door het instrooien van stallen gedeeltelijk te automatiseren kunt u rekenen op een flinke arbeidsbesparing, terwijl de dieren genieten van meer ligcomfort. Bij Flingk Machinebouw hebben we een groot assortiment instrooiers. Iedere instrooier van Flingk Machinebouw is ontwikkeld door één van onze experts met aandacht voor het vee én de veehouder. 

Bekijk onze instrooiers:

instrooier-type-s instrooier type se instrooier type sx instrooier type z
Bekijk instrooier S Bekijk instrooier SE Bekijk instrooier SX Bekijk instrooier Z
instrooier type zx instrooier type zxs instrooier type bv bvr instrooier-type-kss
Bekijk instrooier ZX Bekijk instrooier ZXS Bekijk type BV/BVR Bekijk instrooier KSS

 

instrooierEen geschikte instrooier voor ieder strooisel

Bij Flingk Machinebouw hebben we acht verschillende typen instrooiers. Wilt u dagelijks kleine hoeveelheden strooien op ligboxen met matten, dan zijn instrooiers type SE of type Z geschikt. Voor grotere hoeveelheden strooisel op diepstrooiselboxen zijn de instrooiers van type S, SX, ZX, ZXS of KSS geschikt.

Vindt u het lastig om de juiste keuze te maken? Bij Flingk Machinebouw helpen we u natuurlijk graag met meer informatie over onze instrooiers. Naast een keuze op basis van de hoeveelheid die dagelijks gestrooid moet worden, kunt u een instrooier ook kiezen op basis van het type strooisel waarmee gewerkt wordt. Van zaagsel, gemalen stro en gehakseld stro tot gescheiden mest, kalk, zand, paardenmest of een mengsel van verschillende strooisels: we hebben voor iedere situatie een geschikte instrooier. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle strooisels en de daarvoor geschikte strooier(s).  

We hebben een groot assortiment instrooiers omdat de situatie bij ieder bedrijf anders is. Toch hebben onze instrooiers ook één ding gemeen: de hoogstaande kwaliteit om een goede verwerking van het strooisel te verzekeren. Zo worden er bijvoorbeeld Hardox slijtdelen gebruikt en zijn de rollen voor het transport van het strooisel gevulkaniseerd. Het rubber zorgt voor grip én een geruisloze verwerking.

Lees meer over instrooitechniek

Bekijk alle producten

We blijven onze producten ontwikkelen zodat uw resultaat effectief & optimaal is

Bekijk overzicht

De voordelen van onze instrooiers:

Geschikt voor verschillende strooisels
Voor iedere box een geschikte instrooier

Iedere dag kleine hoeveelheden strooien
Gemakkelijker en sneller strooisel verversen
Links en rechts lossend
Onderhoudsvrij
Hardox messen

Dealers

Vind een dealer in uw buurt!

Meer informatie over onze instrooiers?

Neem contact met ons op.
Eén van onze professionals vertelt u graag meer
over de mogelijkheden

Contact opnemen

Productbrochure downloaden

Benieuwd naar onze instrooiers?
Download de productbrochures
en lees alles over onze instrooiers.

Productbrochure instrooiers downloaden