Instrooien van kippenstal en voetzoollaesies

Voetzoollaesies zijn een bekend probleem voor veel pluimveehouders. Deze ontstekingen aan de huid van de voetzolen van vleeskuikens en ander pluimvee zorgen voor veel pijn bij dieren. Ook bedrijfseconomisch gezien hebben voetzoollaesies gevolgen.

De pijn zorgt ervoor dat de kuikens of kippen minder bewegen en minder eten. Dit heeft direct gevolgen voor de groei. Voetzoollaesies wordt veroorzaakt door nat en plakkerig strooisel. Als het strooisel vochtig is, blijven de voetzolen van het kuiken ook langer vochtig. De huid wordt zacht en bacteriën kunnen gemakkelijker doordringen in de huid.

voetzoollaesies strooien pluimveestal

Stalmanagement: zorg voor een droge bodembedekker

Het stalmanagement heeft de grootste invloed op het voorkomen van voetzoollaesies. Als het strooisel droog is wordt deze kwaal tot een minimum beperkt. Met de machines van Flingk Machinebouw wordt het managen van het vochtgehalte gemakkelijker omdat het instrooien van de pluimveestal efficiënter wordt.

Dikkere strooisellaag in pluimveebedrijf

Uit onderzoek blijkt dat een dikkere strooisellaag niet tot minder voetzoollaesies leidt. Bij een dunnere strooisellaag woelen kuikens het strooisel gemakkelijker om. Door een dikkere strooisellaag kunnen kuikens zich minder gemakkelijk bewegen.

Strooiselkwaliteit in pluimveebedrijf of kippenstal bewaken

Pluimveehouders spelen een belangrijke rol in de optimale kwaliteit van het strooisel. Bij Flingk Machinebouw bieden we hulpmiddelen in de vorm van instrooiers. Hiermee wordt het voor pluimveehouders gemakkelijker om het strooisel van hoge kwaliteit te houden. Met een instrooier kunnen pluimveehouders namelijk besparen op tijd. Bovendien is een automatische instrooier in te stellen zodat er altijd de perfecte hoeveelheid strooisel wordt gestrooid.

Instrooitechniek voor kippenstallen en voetzoollaesies

Onze pluimveestalstrooiers

Bij Flingk Machinebouw hebben we twee soorten pluimveestalstrooiers:

Type BS: de Flingk BS breedstrooier is uitermate geschikt voor een fijn laagje strooisel in kippenstallen. Deze strooier heeft twee verdeelschijven die het strooisel over een breedte van zes meter verdelen. Het strooisel wordt voldoende rond bewogen in de bak door middel van twee vijzels. De hoeveelheid strooisel is af te stellen. Zo creëert u het perfecte bed voor pluimvee.
Type OL: de Flingk OL onderlosser kan over de gehele breedte  van de machine een tapijt van strooisel neerleggen. Met deze instrooimethode ontstaat weinig stof in de stal. Het doseren van het strooisel gebeurt middels een hydraulisch aangedreven rad met meenemers. De snelheid hiervan is verstelbaar. Met de onderlosser krijgt brugvorming geen kans.

instrooier-type-s instrooier type se
Bekijk instrooier BS Bekijk instrooier OL

Bekijk alle producten

We blijven onze producten ontwikkelen zodat uw resultaat effectief & optimaal is

Bekijk overzicht

Dealers

Vind een dealer in uw buurt!

Meer informatie over onze instrooiers?

Neem contact met ons op.
Eén van onze professionals vertelt u graag meer
over de mogelijkheden

Contact opnemen

Productbrochure downloaden

Benieuwd naar onze instrooiers?
Download de productbrochures
en lees alles over onze instrooiers.

Productbrochure instrooiers type BS downloaden

Productbrochure instrooiers type OL downloaden