Kippenstal instrooien

Bij het instrooien van kippenstallen wordt vaak gebruik gemaakt van zaagsel, krullen, gehakseld stro, geperste stropellets of turf. In een kippenstal moet het strooisel droog en rul zijn. Door te kiezen voor strooisel dat niet te grof is, kunnen kippen het loskrabben. Daarnaast kan het gebruikt worden tijdens het stofbaden.

Het is belangrijk om de kwaliteit van het strooisel hoog te houden. Wanneer de strooiselkwaliteit achteruit gaat wordt het nat en plakkerig. Dit kan leiden tot bevuiling, beschadiging en verenpikken.

Bekijk onze instrooiers:

instrooier-type-s instrooier type se
Bekijk instrooier BS Bekijk instrooier OL

 


Een goed stalbed voor pluimveestallen

Een pluimveestal moet een goed stalbed hebben. Het strooisel moet vocht opnemen, schoon zijn en vrij zijn van ziektekiemen. Een goede bodembedekking draagt bij aan het stalklimaat. Is de bodembedekking van een pluimveestal te vochtig, dan krijgen bacteriën de kans om te groeien. Het instrooien van stallen kan een behoorlijke klus zijn. Met een instrooier voor pluimveestallen is de klus zo geklaard. Zo bent u altijd verzekerd van een perfect ingestrooide stal. Met een instrooier bespaart u dus tijd, mankracht én strooisel.

Kippenstalstrooier van Flingk Machinebouw

Bij Flingk Machinebouw hebben we instrooiers die gemakkelijk een fijn laagje strooisel in de kippenstal strooit. Doordat de kippenstalstrooier zeer nauwkeurig afgesteld kan worden, wordt het perfecte bed voor pluimvee gecreëerd.

Pluimveestal instrooien

Vanuit pluimveebedrijven is er veel interesse voor machines die de pluimveehouder helpen bij het instrooien van hun pluimveestal. Breedstrooiers zorgen ervoor dat het strooisel gelijkmatig wordt verdeeld. Bovendien betekent het automatisch instrooien van een pluimveestal voor een flinke tijdbesparing. Een flinke verbetering ten opzichte van het handmatig instrooien.

Instrooitechniek voor kippenstallen


 

Bekijk alle producten

We blijven onze producten ontwikkelen zodat uw resultaat effectief & optimaal is

Bekijk overzicht

Dealers

Vind een dealer in uw buurt!

Meer informatie over onze instrooiers?

Neem contact met ons op.
Eén van onze professionals vertelt u graag meer
over de mogelijkheden

Contact opnemen

Productbrochure downloaden

Benieuwd naar onze instrooiers?
Download de productbrochures
en lees alles over onze instrooiers.

Productbrochure instrooiers type BS downloaden
Productbrochure instrooiers type OL downloaden