Stroblazer

Het is belangrijk dat stro goed verdeeld wordt. Om deze klus minder tijdrovend te maken kiezen veehouders regelmatig voor de inzet van stroblazers.

Stofarm stro blazen

Het blazen van stro brengt stof met zich mee. Dit kan invloed hebben op het comfort en de gezondheid van de kudde, maar ook voor de medewerkers die in een stal werken. Daarnaast kan overmatig stof ook van invloed zijn op de productiviteit van dieren. Wanneer dit het geval is, kan het inzetten van een stofarme stroblazer directe invloed hebben op de winstgevendheid van een bedrijf.

Bekijk onze stroblazers:

stroblazer shc stroblazer svh stroblazer svv
Bekijk stroblazer SHC Bekijk stroblazer SVH Bekijk stroblazer SVV

Stofarm stro verdelen met stroverdeeltechniek van Flingk Machinebouw

Bij Flingk Machinebouw hebben we twee typen stroverdelers: de SVH en de SVV. De SVH stroverdeler laat veehouders snel en egaal stro verdelen terwijl stof tot een minimum wordt beperkt. Ook de SVV stroverdeelmachine is stofarm en daarmee geschikt voor alle stroconsumerende bedrijven. Van paardenhouderijen tot melkveehouderijen en de schapen- en geitenbranche: alle stallen waarin stro verdeeld moeten worden kunnen gebruik maken van de stroverdelers van Flingk Machinebouw.

stro blazen in stal voor stroverdelingHydraulisch aangedreven stroverdeler

De stroverdelers van Flingk Machinebouw worden hydraulisch aangedreven en kunnen worden uitgerust met extra opties. De stroverdelers van Flingk helpt bij het simpel en snel verdelen van stro. Met de machine kan een pak stro opgeschept worden. Het oprolsysteem verwijdert het touw.

Met de machine kan het pak opgeschept worden waarna het touw doormiddel van het oprolsysteem verwijdert en opgerold kan worden. Op een simpele manier snel stro verdelen kan met de SVV stroverdeler. Voor het strooien wordt de machine weer achterover getrokken, zodat het pak stro verticaal staat. Twee verdeelwalsen trekken het stro vervolgens uit elkaar, om het aan de onderzijde te lossen. Voor links of rechts lossen kunnen twee schijven of een transportband gemonteerd worden.

Efficiënt instrooien van stallen en meer comfort voor dieren

Een geitenstal instrooien, een potstal instrooien of een koeienstal instrooien met stro: bij het gebruik van instrooimachines komt vaak veel stof vrij. Hoewel het een efficiënte manier van stro instrooien is, zorgen veel van deze systemen voor een te hoog stofgehalte in een stal. Dit komt het koecomfort, geitcomfort of hengstencomfort niet ten goede. Omdat het comfort van dieren van groot belang is voor de winstgevendheid van het bedrijf, zijn we bij Flingk Machinebouw op zoek gegaan naar manieren om het instrooien van een stal te verbeteren. Bij Flingk Machinebouw leveren we graag een bijdrage aan het automatiseren van agrarisch werk.

Stroblazer voor shovel of verreiker

Benieuwd of onze stroblazers geschikt zijn voor uw shovel of verreiker? Download dan onze productcatalogus.

Lees meer over machines voor stroverdeeltechniek

Bekijk alle producten

We blijven onze producten ontwikkelen zodat uw resultaat effectief & optimaal is

Bekijk overzicht

Nieuw! SHC Stroblazer

Stroblazer type SHC heeft een blaaspijp waarmee de instrooidiepte vanuit de cabine geregeld kan worden.

Bekijk deze compacte en lichte stroblazer, die speciaal werd ontworpen voor een minishovel of kleine verreiker.

Bekijk de SHC Stroblazer video

Dealers

Vind een dealer in uw buurt!

Meer informatie over onze stroverdelers?

Neem contact met ons op.
Eén van onze professionals vertelt u graag meer
over de mogelijkheden

Contact opnemen

Productbrochure downloaden

Benieuwd naar onze stroblazers?
Download de productbrochure
en lees alles over onze machines.

Productbrochure SVH stroblazer

Productbrochure SVV stroblazer