Stroverdeler voor potstal, manege of melkveebedrijf

Een goede verdeling van stro zorgt voor een lager stroverbruik. Het mooi verdelen kan een tijdrovende klus zijn. In dat geval kan een stroverdeler van pas komen. Een stroverdeler zorgt er niet alleen voor dat het stro goed verdeeld wordt, maar ook dat het verdelen van de stro stukken sneller gaat. Stroverdelers worden daarom veel gebruikt in potstallen, paardenstallen en strohokken.

Gemakkelijk stro verdelen

Verdelen van stro is een zware klus. Zeker als het strooisel in een potstal goed en egaal moet liggen kost het veel tijd. Door een stroverdeler het zware werk te laten doen wordt dit werk stukken makkelijker, lichter en sneller. De stroverdeler zorgt voor een goede stroverdeling, waardoor het vocht ook stukken beter wordt opgenomen en er over het algemeen minder stro nodig is. Een stroverdeler is dus niet alleen een voordeel voor de mensen, maar ook voor de dieren. 

Verschillende soorten stroverdelers

Stroverdelers zijn er in verschillende soorten en maten. Er zit een groot verschil in de kracht waarmee het stro wordt weggeworpen. Bij het verdelen van stro komt veel stof vrij, maar met een stroverdeler kan de hoeveelheid stof tijdens dit proces worden teruggeschroefd.

Gaat u stro verdelen in een potstal of paardenstal? Bij Flingk Machinebouw hebben we verschillende stroverdelers in ons assortiment. Of u nu vleesvee, geiten, paarden of andere dieren hebt: bij Flingk Machinebouw denken we graag mee over de beste oplossing.

Onze SVV stroverdelers:

  • SVW 1000 (voor balen van maximaal 1200x900x1000)
  • SVW 1250 (voor balen van maximaal 1200x900x1250)
  • SVV 1250 HD (voor balen van maximaal 1200x900x1250)
  • SVV 2500 (voor balen van maximaal 1200x900x2500)
  • SVV 2500 HD (voor balen van maximaal 1200x900x2500)

Onze SVH stroverdelers:

  • SVH 1813 (voor balen van maximaal 1200x1200x1800)
  • SVH 2513 (voor balen van maximaal 1200x1200x2500)

Op zoek naar een stroverdeler?

Wanneer stro goed verdeeld wordt, kan het ervoor zorgen dat er minder stro verbruikt hoeft te worden. Normaal gesproken is het gelijkmatig verdelen van stro een klus die veel tijd vergt. Gelukkig zijn er machines die hierbij kunnen helpen.

Het verdelen van stro in een potstal is een zware en tijdrovende klus. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen op zoek gaan naar hulp bij het verdelen van stro. Stroblazers zorgen voor veel stof, waardoor dit niet de ideale machine is.

Flingk heeft diversen types strooiers voor het verdelen van stro direct uit het pak. In het assortiment zitten machines voor het verdelen tot 8 meter ver, breedafleg voor in potstallen of strohokken tot het instrooien van uw ligboxen.

Lees meer over machines voor stroverdeeltechniek

Bekijk alle producten

We blijven onze producten ontwikkelen zodat uw resultaat effectief & optimaal is

Bekijk overzicht

Stroverdelers

Flingk heeft diversen types strooiers voor het verdelen van stro direct uit het pak. In het assortiment zitten machines voor het verdelen tot 14 meter ver, breedafleg voor in potstallen of strohokken tot het instrooien van uw ligboxen.

Dealers

Vind een dealer in uw buurt!

Meer informatie over onze stroverdelers?

Neem contact met ons op.
Eén van onze professionals vertelt u graag meer
over de mogelijkheden

Contact opnemen

Productbrochure downloaden

Benieuwd naar onze kuilhappers?
Download de productbrochure
en lees alles over onze machines.

Productbrochure SVV stroverdeler

Productbrochure SVH stroverdeler