Jubileum van Flingk’s alleskunner: de KSS instrooier bestaat tien jaar

De KSS instrooier maakt het al tien jaar gemakkelijker om zware en moeilijk te verwerken strooisels te kunnen strooien. Deze maand viert de KSS instrooier zijn 10-jarig jubileum. Vandaag de dag staat de instrooier nog steeds bekend om zijn robuustheid en het perfect kunnen verwerken van diverse strooisels. Zelfs het doorgaans lastige mengsel van kalk, water en stro wordt door de KSS moeiteloos verwerkt.

Inmiddels is deze strooier een vaste waarde op veel melkveebedrijven. De bak heeft een speciale vorm waardoor het strooisel makkelijk zakt en de twee separaat aangedreven doseerwalsen zorgen ervoor dat er geen brugvorming optreedt. Van zaagsel, gemalen stro en gehakseld stro tot compost, dikke fractie, paardenmest en kalk: de KSS kan het allemaal aan. 

Bekijk onze instrooiers

Download de brochure

kss instrooier

Updates voor een lange levensduur

Hoewel het principe van de KSS de laatste tien jaar hetzelfde is gebleven, heeft de instrooier wel een aantal belangrijke updates gekregen. De eerste machines waren nog voorzien van een kettingoverbrengingen. Inmiddels worden beide walsen apart aangedreven tot twee zware hydromotoren. De hydromotoren in de KSS zijn voorzien van flexibele koppelingen, terwijl de rollen van de transportband zijn gevulkaniseerd met rubber. Dit zorgt er niet alleen voor dat het onderhoud en de slijtage tot een minimum beperkt zijn, maar ook dat het geluidsniveau tijdens het strooien erg laag is.

De veelzijdige instrooier

De Flingk KSS is leverbaar met een inhoud vanaf 750 liter. In het grootste model past maar liefst 4500 liter. De breedtes lopen uiteen van 130 centimeter tot 300 centimeter. Daarnaast kan de KSS instrooier op verschillende machines worden gemonteerd. Van een trekker tot een voorlader en van een verreiker tot een shovel: het is allemaal mogelijk. In bijna alle gevallen volstaat één dubbelwerkende hydraulische functie om met de machine te kunnen werken.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@flingk.nl of 085-0685613.

 

Meer informatie over onze instrooiers?

Neem contact met ons op.
Eén van onze professionals vertelt u graag meer
over de mogelijkheden

Contact opnemen

Productbrochure downloaden

Benieuwd naar onze instrooiers?
Download de productbrochures
en lees alles over onze instrooiers.

Productbrochure instrooiers downloaden