Vulling voor ligboxen en diepstrooiselboxen

Er zijn veel verschillende soorten ligbedden voor koeien. Zo zijn er ligboxenstallen met diepstrooiselboxen of boxen met matrassen. Het koecomfort en stalhygiëne zijn erg belangrijk bij het maken van een keuze van instrooimateriaal. De ligboxvulling kan bijvoorbeeld invloed hebben op het ontstaan van uierontstekingen. Niet alleen het schoonhouden van ligboxen is van groot belang, ook de keuze van de ligboxenvulling.

In ligboxen kan organisch en anorganisch materiaal gestrooid worden. Koeien verkiezen vrijwel altijd zand als hun favoriete vulling, maar dit vergt voor veel veehouders extra werk. Daarom wordt er ook regelmatig voor organisch materiaal zoals stro, zaagsel of gescheiden mest gekozen. Organisch materiaal heeft weer als nadeel dat bacteriën er sneller in kunnen groeien. Welk materiaal u ook kiest: het management van ligbedden is van groot belang.

Bekijk onze instrooiers

Download de brochure


instrooier voor ligboxen en diepstrooiselboxenMachines voor het gemakkelijk instrooien van ligboxen en diepstrooiselboxen

Bij Flingk Machinebouw maken we het management van ligbedden stukken gemakkelijker met onze instrooiers. Met de instrooiers van Flingk Machinebouw kunt u bijna automatisch instrooien. Een elektrisch aangedreven instrooier zorgt voor een flinke tijdbesparing. Omdat iedere veehouder een andere ligbox, diepstrooiselbox of materiaalkeuze heeft, hebben we bij Flingk Machinebouw een instrooier voor iedere situatie.

Elektrische instrooiers en hydraulische strooiers voor ligboxen met matten

Strooit u dagelijks kleine hoeveelheden op ligboxen met matten? Dan is de elektrische instrooier SE 250 of de hydraulische aanbouwstrooier type Z. Hiermee kunnen kleine hoeveelheden strooisel nauwkeurig gedoseerd en gestrooid worden.

Bekijk de elektrische instrooier SE 250
Bekijk de hydraulische aanbouwstrooier type Z

Instrooiers voor diepstrooiselboxen

In diepstrooiselboxen moeten grotere hoeveelheden strooisel worden aangebracht. Hiervoor zijn onze instrooiers van het type S, SX, ZX, ZXS en KSS zeer geschikt.

 


vulling instrooier ligbox diepstrooiselbox

Instrooimateriaal

Er zijn verschillende soorten boxenstrooisel beschikbaar. Van diepstrooiselmix tot gehakseld stro, onze instrooiers kunnen verschillende materialen aan. Neem contact met ons op welk type instrooier geschikt is voor uw situatie.

We hebben instrooiers voor zaagsel, gemalen stro, gehakseld stro, gescheiden mest, gescheiden mest ingekuild, kalk, zand, paardenmest met krullen, paardenmest met stro, mengsel van stro-kalk-water, mengsel van zaagsel-gemalen vlas-kalk, mengsel van zaagsel-gemalen vlas-kalk-water, rest tomatenplanten, papiersnippers, stro-pellets.

Comfortmix

Comfortmix ontwikkeld een complete lijn van ligboxmengsels met kalk voor diepstrooiselbedden, matrassen en waterbedden. Werkt u met Comfortmix en bent u op zoek naar een geschikte instrooier? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Meer informatie over onze instrooiers?

Neem contact met ons op.
Eén van onze professionals vertelt u graag meer
over de mogelijkheden

Contact opnemen

Productbrochure downloaden

Benieuwd naar onze instrooiers?
Download de productbrochures
en lees alles over onze instrooiers.

Productbrochure instrooiers downloaden